Home Voetbal Alles nog open na remise tussen Quick en Scheveningen

Alles nog open na remise tussen Quick en Scheveningen

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

De eerste play-off wedstrijd in de Derde Divisie tussen Quick en SVV Scheveningen eindigde woensdagavond in een 1-1 gelijkspel. Daarmee hebben de Schollekoppen de beste uitgangspositie om zaterdag op Houtrust de tweekamp in hun voordeel te beslissen.  

Scheveningen is enorm blij dat het niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel van 5 wedstrijden schorsing voor Tim Peters. De spits kreeg in de slotwedstrijd van de Derde Divisie Zaterdag tegen Jong Volendam een rode kaart voor een vermeende elleboogstoot, maar daarmee was de zaterdag derde divisionist het niet eens en ging in beroep. Dat pakte goed uit, want niet alleen was Peters verantwoordelijk voor de openingstreffer van de Schollekoppen woensdag in het play-offduel bij Quick (1-1), een dag later werd de rode kaart geseponeerd waardoor Peters ook in het restant van de pay-offs opgesteld kan worden.

2 gezichten
Quick-SVV Scheveningen was woensdag een zeer boeiend duel dat twee gezichten kende. Voor rust was het thuisspelende Quick voor de ogen van zo’n 3500 toeschouwers de baas op eigen veld. De Haantjes zorgden wel voor dreiging maar tot grote kansen kwam het nauwelijks. Na rust was Scheveningen de beste ploeg en kreeg via  Björn Wagenaar de eerste grote kans. De Schollekoppen moesten echter wel uitkijken voor de uitvallen van Quick. Virgil Tjin-Asjoe raakte bij een van die uitvallen de lat. Na een half uur viel dan eindelijk het openingsdoelpunt en dat die voor Scheveningen was, was op basis van de veldverhouding na rust geen toeval. Tim Peters kopte de 0-1 tegen de touwen na een scrimmage.

Finale
Quick leek rij voor de slacht, maar Scheveningen drukte niet door. Daarvoor kreeg de ploeg van John Blok de rekening gepresenteerd. Een verre ingooi van Sybren Bartlema, zijn specialiteit, leidde de gelijkmaker in, want Frank van der Heiden kopte de bal achter doelman Sven Wolsheimer. In het restant van de derby schreeuwden beide ploegen nog om een strafschop, maar beide keren wuifde de arbitrage deze weg. Zodoende eindigde het duel in 1-1, waarmee beide teams kans houden op een plek in de finale van de nacompetitie. Zaterdag vindt de return op Houtrust plaats. De winnaar van de tweekamp gaat strijden voor  promotie naar de Tweede Divisie.