Home Voetbal ADO Den Haag ADO Vrouwen vergeet zichzelf te belonen

ADO Vrouwen vergeet zichzelf te belonen

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Marc Wiek

Onverdiend, onnodig en schlemielig. Zo kan de 0-1 nederlaag van de voetbalsters van ADO Den Haag van vrijdagavond tegen FC Twente omschreven worden. Aan het creëren van kansen lag het niet bij de groengelen, maar Twente doelvrouw Nicky Evrard, een tikkeltje geluk en koelbloedigheid stonden een Haags doelpunt in de weg.

Na het 1-0 verlies van vorige week bij Achilles’29, waarbij het team van Arend Regeer ook al veruit de meeste en beste kansen had, ging ADO Vrouwen vrijdagavond op eigen veld opnieuw volkomen onnodig onderuit. En weer was één treffer genoeg voor de tegenstander om drie punten van de hofstedelingen af te stelen.

20171110 ADO v - FC Twente v MW 14

Baas
Tot aan de 0-1 in de 24e minuut was ADO Den Haag de baas in het Cars Jeans Stadion. Victoria Pelova liet haar talent meerdere keren gelden en de Twentse verdediging had de handen vol aan het 19-jarig toptalent. Tweemaal zag zij een schot nipt gered worden/naast gaan. Ook Shanique Dessing en Nadine Noordam waren dichtbij de 1-0, maar telkens voorkwam een Twentse hand of been succes. Plotseling kwamen de gasten op voorsprong. Topscorer Ellen Jansen profiteerde van een ongelukkige bal die van ADO keepster Barbara Lorsheyd tegen Lauren Delleman aankwam en op twee meter van de doellijn alleen nog maar een klein zetje nodig had.

Paal
De jonge thuisploeg was toen wat van slag en Twente veerde juist op. ADO werd een tijd lang teruggedrongen op eigen helft, maar tot andere grote kansen voor Twente leidde dat niet. De groengelen haalden verder ongeschonden de rust. In het begin van de tweede helft was Twente nog de bovenliggende partij, maar dat veranderde gaandeweg. De kansen waren sowieso voor ADO want Noordam zag haar afstandsschot net onder de lat vandaan getikt worden en ook Marthe van Erk, Priscilla Mesker en Pelova kregen mogelijkheden op de gelijkmaker. De grootste kansen op 1-1 waren voor Pelova en Chasity Grant, maar één-op-één troffen zij slechts de paal (Pelova) en de keepster (Grant). Deze laatste had ook in blessuretijd de meer dan verdiende gelijkmaker op haar voet maar opnieuw stond de uitblinkende doelvrouw Evrard in de weg.

Dominant
Balen natuurlijk voor ADO Vrouwen dat het gat met de koplopers zag oplopen naar zes punten. Aan de andere kant moet deze wedstrijd de jonge Haagse ploeg vertrouwen geven dat het tegen één van de sterkste ploegen van Nederland zo dominant kan spelen. Nu alleen nog werken aan de afronding.