Home Voetbal ADO Den Haag ADO Vrouwen sluit seizoen af met winst

ADO Vrouwen sluit seizoen af met winst

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van der Leer

ADO Den Haag Vrouwen heeft het seizoen 2017-2018 afgesloten met een 1-2 overwinning op Excelsior-Barendrecht. De Haagse voetbalsters waren al zeker van de toppositie in poule B van de nacompetitie en de overall zesde plaats in de Eredivisie.

‘Eind goed, al goed’, is te sterk uitgedrukt voor de voetbalvrouwen van ADO Den Haag. De afsluitende zege op Excelsior-Barendrecht is niet meer dan een doekje voor het bloeden voor een sportief gezien teleurstellend seizoen.

Geblesseerd
Het duel Excelsior-Barendrecht versus ADO Den Haag ging vrijdag nergens meer over. In een weinig hoogdravend duel begon Victoria Pelova gedreven, maar zij zag twee goede acties en voorzetten niet beloond worden met een treffer. Ook de thuisploeg kwam een keer gevaarlijk voor het doel van ADO keepster Barbara Lorsheyd, maar de spits van de Kralingers schoot over. Veel boeiends gebeurde er verder niet in de eerste helft, behalve dan het trieste uitvallen van de geblesseerde Romy Speelman.

Koster
Haar vervangster, Eline Koster, opende kort na rust plotseling de score. Vlak nadat Lorsheyd Excelsior-Barendrecht met een knappe redding van scoren had afgehouden, kopte de deze zomer bij de Haagse ploeg vertrekkende aanvalster de bal uit een corner in het Kralingse doel; 0-1. ADO had het vervolgens een tijd lang moeilijk met de Rotterdamse vrouwen en de gelijkmaker van Sherallin Henriquez een kwartier voor tijd was dan ook niet onverdiend.

Positief einde
Uiteindelijk zouden de meiden van Arend Regeer de zege toch naar zich toe trekken. In de slotminuut stond Lauren Delleman bij een vrije trap van Sharon Kok op de goede plaats en kon bij de tweede paal binnen schieten; 1-2. Daarmee kwam er een positief eind aan het seizoen voor de Haagse vrouwen. Tevens was het de laatste wedstrijd in het groengeel voor de vertrekkende Eline Koster, Suzanne Admiraal, Lauren Delleman, Marthe van Erk, Nikki Ridder, Carmen Simonis en Vesna Veltrop.