Home Voetbal ADO Den Haag ADO Vrouwen nagenoeg zeker van zesde plaats

ADO Vrouwen nagenoeg zeker van zesde plaats

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

De voetbalsters van ADO Den Haag kunnen de zesde plaats in de Eredivisie nauwelijks meer mislopen. Door de 1-4 zege van zaterdag bij Achilles ’29 is het gat naar de nummer twee in poule B van de nacompetitie opgelopen naar zeven punten. Eén zege uit de laatste drie wedstrijden volstaat voor de definitieve koppositie en dus overall plek zes.

Niets kan het teleurstellende seizoen van de ADO Vrouwen nog goed maken. Het mislopen van de top-5 en dus de kampioenspoule was een flinke streep door de rekening. Het enige wat de meiden van Arend Regeer nog kunnen doen, is de nacompetitie in de tweede poule zo goed mogelijk afsluiten en daarmee zijn de Haagse speelsters goed op weg.

Pelova
Op de ruime zege van zaterdag in Groesbeek viel niets af te dingen. Voor rust had ADO al het beste van het spel en de beste en meeste kansen. Victoria Pelova zorgde voor de enige treffer in het eerste bedrijf. De middenveldster wist vlakbij het vijandelijke strafschopgebied zelf de bal te onderscheppen en drukte daarna hard af; 0-1. Ook na rust waren de hofstedelingen de bovenliggende partij en kwamen na bijna een kwartier verdiend op 0-2 door Suzanne Admiraal die een fout achterin bij Achilles ’29 goed afstrafte.

Debuut
Daarna volgde er een fase waarbij de thuisploeg flink van zich af beet en ook diverse male dreigend waren bij het doel van ADO keepster Barbara Lorsheyd. Toch werd het twintig minuten voor tijd 0-3 door Nance van der Meer die kon intikken na een goede voorzet van Pelova. Twee minuten later was het zelfs 0-4 door de tweede goal van Admiraal. Een minuut later kreeg Achilles ’29 toch nog de verdiende eretreffer na een schot van Bonita Theunissen. Daarmee kwam de eindstand op 1-4. Vermeldenswaardig was nog wel de invalbeurt voor Kimberley Smit. Zij maakte daarmee haar debuut in de eredivisie.