Home Voetbal ADO Den Haag ADO verliest belangrijke slag maar nog niet de oorlog

ADO verliest belangrijke slag maar nog niet de oorlog

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

De 2-0 nederlaag van ADO Den Haag bij sc Heerenveen dinsdagavond was een flinke tegenvaller in de strijd om de play-offs. Toch zijn de Hagenaars nog niet uitgeschakeld, zeker niet omdat ook PEC Zwolle verloor.

ADO liet zich in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen niet van zijn beste kant zien. De mannen van coach Fons Groenendijk slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren en doordat ook de Friezen geen topdag hadden, was er voor het publiek weinig te genieten. Toch kreeg het thuispubliek tien minuten na rust wat te juichen toen Marco Rojas een goede voorzet binnen kopte. Twintig minuten later besliste de Chileen de wedstrijd door zijn tweede doelpunt achter ADO doelman Indy Groothuizen te werken. 2-0 bleek ook de eindstand.

ADO blijft door de nederlaag negende in de Eredivisie op een punt van PEC Zwolle dat van FC Twente verloor. Ook Vitesse is nog binnen handbereik al moeten de Hagenaars wel hopen dat die ploeg woensdagavond van AZ verliest. ADO rest dit seizoen nog twee reguliere eredivisieduels. Om het seizoen nog te verlengen met de play-offs, zullen er op 29 april thuis tegen PSV en/of uit bij Roda JC (6 mei) punten gepakt moeten worden.