Home Voetbal ADO Den Haag ADO kan finale nagenoeg vergeten na afstraffing

ADO kan finale nagenoeg vergeten na afstraffing

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Robert John Henderson

Het seizoen voor ADO Den Haag zit er na zaterdagavond waarschijnlijk op. Door de 2-5 nederlaag in het Cars Jeans Stadion tegen Vitesse is de kans nagenoeg nihil dat de groen-gelen de finale van de play-offs zullen bereiken.

Vooraf was het enthousiasme in Den Haag groot. ADO speelde in de play-offs voor een plek in de voorronde van de Europa League. Woensdagavond 9 mei om kwart over acht was de stemming tot het nulpunt gezakt. De groengele brigade van Alfons Groenendijk beet in het eigen Cars Jeans Stadion diep in het kunstmatige stof. Het verloor namelijk met 2-5 van Vitesse.

Lex Immers baalde stevig van de zware nederlaag. ,,Ik wil het seizoen niet als een nachtkaars laten uitgaan. Zaterdag gaan wij keihard knokken om het seizoen een mooi slot te geven”, sprak de middenvelder na afloop voor de camera’s van TV West.  ,,Wij zijn ook niet kansloos. Niets is onmogelijk. Kijk maar naar Dordrecht afgelopen weekend (1-4 overwinning bij Cambuur na 1-4 thuisnederlaag, red.) of naar ons tegen Groningen in 2011 (5-1 winst thuis, 5-1 verlies uit, red.). Wij moeten in Arnhem gewoon met vier goals verschil winnen.” Immers gelooft dus nog in een wonder.

Ook zijn coach Alfons Groenendijk wil het seizoen met opgeheven hoofd afsluiten. ,,Het scenario is dan dat wij daar winnen. Wij moeten in het begin scoren en dan kijken hoever we kunnen komen. Nooit opgeven hoort bij ADO en ik wil dit seizoen positief eindigen”, vertelde ook hij voor de camera’s.