Home Voetbal ADO Den Haag ADO houdt zicht op play-offs dankzij ‘Magic’ Johnsen

ADO houdt zicht op play-offs dankzij ‘Magic’ Johnsen

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Robert John Henderson

ADO Den Haag is nog steeds in de race om plek acht in de eredivisie welke over drie wedstrijden een plek in de play-offs betekent. Daarin kan Europees voetbal worden bereikt. Dat de Hagenaars daar nog aanspraak op maken, dankt de ploeg voor een groot deel aan Bjørn ‘Magic’ Johnsen, die zaterdag tegen Twente beide treffers in het met 2-1 gewonnen duel voor zijn rekening nam.

ADO Den Haag strijdt samen met Vitesse en Heerenveen om drie play-off plaatsen. De ploeg van coach Fons Groenendijk staat negende met een iets minder doelsaldo dan de Friezen die de gewenste achtste plaats bezetten. Saillant is het feit dat deze ploegen aanstaande dinsdag tegenover elkaar staan in speelronde 32.

Om op play-off koers te blijven moest ADO zaterdag winnen van FC Twente en dat lukte uiteindelijk bijzonder moeizaam. De thuisploeg had het aanvankelijk erg moeilijk met de hekkensluiter maar ook met zichzelf. In de eerste helft lieten de Hagenaars niet zien dat er nog iets te winnen valt deze maand. De groengelen oogden slap en zagen de gasten uit Enschede door een doelpunt van Frederik Jensen verdiend op voorsprong. Diep in blessuretijd kwamen de hofstedelingen uit het niets gelijk door een goede actie van Lex Immers en een goede goal van de Noorse topscorer Bjørn Johnsen.

In de tweede helft deed ADO wat het moest doen en kreeg diverse kansen. Het was tenslotte toch weer Johnsen die een kwartier voor tijd voor opluchting zorgde door met een lob de winnende 2-1 te maken. Door de twee treffers en zijn eerdere doelpunten dit seizoen heeft de Noor de bijnaam ‘Magic’ Johnsen gekregen, refererend aan de legendarische NBA basketballer. “We zijn blij met hem”, zei Aaron Meijers over de Haagse topscorer na afloop in de microfoon van Omroep West. “De eerste vlak voor rust was zo belangrijk en die tweede doet ie ook weer perfect.”

Meijers is nog hoopvol over de kansen van ADO op de play-offs. “We doen nog volop mee. Dinsdag (Heerenveen uit red.) wordt een hele belangrijke wedstrijd. Ik zal er even een cliché uitgooien; we moeten nu nog drie finales spelen.”