Home Voetbal ADO Den Haag ADO Den Haag redt het niet in de Kuip

ADO Den Haag redt het niet in de Kuip

Redacteur: Hans Kulk Archieffoto: Neal McClimon

ADO Den Haag heeft de eerste ronde van het KNVB beker toernooi niet overleefd. In Rotterdam verloren de mannen van Alfons Groenendijk met 2-0 van Feyenoord. Aaron Meijers was na afloop ‘doodziek’. “Er had veel meer ingezeten.”

Net als vorig seizoen eindigde het bekertoernooi voor ADO Den Haag in de Kuip. Werd het toen 5-1 voor de gastheren, nu werd het ‘slechts’ 2-0. Aaron Meijers liep desondanks met een rotgevoel het veld af. “Er had veel meer ingezeten”, sipte de verdediger van ADO Den Haag. “Wij kregen zelfs de beste kans op 0-1. Feyenoord was niet op zijn best vandaag. Zo zonde dit.” Ook coach Groenendijk baalde opzichtig. “Ik heb ze na afloop een compliment gemaakt voor het vertoonde spel. Zij hebben er echt alles aan gedaan. Maar hoe je het ook wendt of keert, wij zitten niet in de koker, Feyenoord wel. Dit is niet het resultaat waar wij op hoopten”, aldus de oud-prof.

Weifelend
Pas in het laatste kwart van de wedstrijd moest ADO Den Haag zich gewonnen geven tegen een matig spelend Feyenoord. Berghuis schoot na weifelend optreden van de ADO-verdediging in de 73e minuut de 1-0 achter Robert Zwinkels. Een rode kaart voor Donny Gorter, hij maakte hands op de doellijn, leidde amper tien minuten later de 2-0 in. Oud Hagenees Michiel Kramer schoot de toegekende strafschop achter oud-collega Zwinkels.

Sparta
Veel tijd om bij te komen heeft ADO Den Haag overigens niet. Zaterdagavond om kwart voor negen komt er een andere Rotterdamse ploeg, Sparta, in het Cars Jeans stadion op bezoek. Groenendijk en consorten hopen dan de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen te halen.