Home Voetbal ADO Den Haag ADO Den Haag krijgt klop van Turkse koploper

ADO Den Haag krijgt klop van Turkse koploper

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto

De tweede oefenwedstrijd van ADO Den Haag tijdens het trainingskamp in Turkije is met ruime cijfers verloren van Basaksehir. De koploper van de Turkse Süper Lig met onder meer Eljero Elia in de basis, was met 4-0 te sterk voor de Hagenaars.

Na de verdienstelijke 2-2 eerder deze week tegen Besiktas nu dus een ruim verlies voor ADO. Trainer Fons Groenendijk lag niet wakker van de uitslag en kon deze wel verklaren. “Twee van dit soort wedstrijden in een week is te veel voor sommige spelers”, zei de oefenmeester tegen Omroep West. “Zo’n wedstrijd is dan ook goed voor de spelers die normaal minder aan spelen toekomen en dan kan je tegen zo’n tegenstander ook verliezen.”

Doelpunten
Basaksehir kwam door een strafschop van Emmanuel Adebayor op voorsprong en verdubbelde in de eerste helft de score met een rake vrije trap van Irfan Kahveci. In de tweede helft tekende Hakan Özmert de derde Turkse treffer aan waarna Stefano Napoleoni opnieuw een penalty benutte.

VVV Venlo
Groenendijk maalt niet om het verlies. “De uitslag is minder belangrijk. Belangrijk is we heel veel hebben kunnen doen, we iedereen fit hebben kunnen houden en dat we zijn klaar voor de competitie.” Zaterdag reist de selectie terug naar Nederland ingezet, waarna volgend weekend de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo waar oud-ADO-coach Maurice Steijn de scepter zwaait.