Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Robert John Henderson

De 0-3 thuisnederlaag tegen het op bezoek zijnde FC Groningen zette zaterdagavond kwaad bloed bij ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk. Hij noemde het zelfs één van de slechtste wedstrijden van de groen-gelen. “Ik heb een hele vervelende avond beleefd.”

Soms wil je wedstrijden zo snel mogelijk van je netvlies afhalen. Vergeten. Deleten. Zaterdagavond was dat het geval bij ADO Den Haag. De ploeg van Alfons Groenendijk ging kansloos ten onder tegen FC Groningen: 0-3. Ritsu Doan (0-1) voor rust, Oussama Idrissi (0-2) en Juninho Bacuna (0-3) na rust zorgde voor de Groningse overwinning.

‘Los zand’
“Dit was één van de slechtste wedstrijden van ons,” vatte Groenendijk  op TV West samen. “Het was los zand, het oogde totaal niet als een team. Bijna niemand haalde zijn niveau. Ik heb een hele vervelende avond beleefd.” Dit krijgt hoe dan ook een vervolg voor zijn spelers. “Maar dat houd ik wel binnenkamers als je het niet erg vindt.” Eén ding is duidelijk. Dit was een wanprestatie van ADO Den Haag, een collectief falen.”

20171202-ADOGRO-RJH (1)

Slechter
Robert Zwinkels kon niets anders dan zijn coach gelijk geven. “Wij waren onrustig. Op alle aspecten kwamen wij vanavond te kort”, bekende de doelman van de groen-gelen. “Groningen was niet goed, maar wij waren nog slechter.”

FC Twente
Komend weekend kan er al sportieve revanche worden gehaald. De ploeg van Alfons Groenendijk gaat dan op bezoek bij FC Twente dat dit weekend Ajax temde: 3-3. Maar dan moet er wel uit een heel ander vaatje (lees: vat) worden getapt.