Home Voetbal ADO Den Haag ADO Den Haag Vrouwen op koers voor plek zes

ADO Den Haag Vrouwen op koers voor plek zes

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

Met nog vier wedstrijden te gaan in de nacompetitie lijkt ADO Den Haag Vrouwen de zesde plaats in de Eredivisie te gaan bemachtigen. Woensdagavond wonnen de Haagse voetbalsters in poule 2 met 3-1 van Excelsior/Barendrecht terwijl naaste concurrent Achilles ’29 bij VV Alkmaar verloor. Het gat naar de nummer twee in de groep is daardoor opgelopen naar vier punten.

ADO kreeg in het Cars Jeans Stadion in de beginfase twee goede mogelijkheden om de score al vroeg te openen, maar een voorzet van Victoria Pelova bereikte geen medespeelster en even later schoot Maartje Looijen naast.

Gelukkig
Gaandeweg kwamen de Kralingers beter in de wedstrijd maar juist toen schoot Romy Speelman een vrije trap fraai in de kruising; 1-0. Vervolgens liet de thuisploeg na om de marge te verdubbelen en dat kwam de ploeg in de 35e minuut duur te staan. Enigszins gelukkig scoorde Frederique Nieuwland eveneens uit een vrije trap de 1-1. Romy Dalebout was kansloos omdat de bal via de Haagse muur de andere hoek in caramboleerde. In de spannende slotfase was Excelsior/Barendrecht ook dichtbij de voorsprong, maar de 2-1 viel echter kort voor rust aan de andere kant. Sharona Tieleman probeerde met een voorzet de spits te bereiken maar haar inzet vloog over keepster Isa Pothof in het Rotterdamse doel; 2-1.

Tieleman
ADO Den Haag begon weer ijzersterk aan de tweede helft maar slaagde er opnieuw niet in te scoren en een gaatje te slaan. Marthe van Erk, Speelman (lat), Nadine Noordam hadden de 3-1 op de slof maar troffen geen doel. In het slotkwartier kregen de groengelen ook drie mogelijkheden maar ook Pelova en Chasity Grant slaagde er niet in om keepster Pothof een derde maal te passeren. Dat lukte Tieleman wel en opnieuw kwam daar het nodige geluk bij kijken. Opnieuw belandde een voorzet rechtstreeks in het Kralingse doel en met deze 3-1 was het pleit beslecht.