Home Voetbal ADO Den Haag ADO Den Haag temt PSV en houdt kans op play-offs

ADO Den Haag temt PSV en houdt kans op play-offs

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Robert John Henderson

ADO Den Haag had zondagmiddag goede zaken kunnen doen als van kampioen PSV was gewonnen. De groen-gelen bleven in het Cars Jeans Stadion echter op 3-3 steken, maar houdt door de nederlaag van concurrent PEC Zwolle op Willem II kans op de play-offs.

Voor de mannen van Alfons Groenendijk staat er volgend weekend veel op het spel. Winnen van Roda JC in Kerkrade is vereist om de kans op de play-offs, voor een ticket in de Europa League, in leven te houden. Want dan is van belang wat de concurrenten hebben gedaan.

Volgens ADO-speler van het jaar, Lex Immers, houdt Roda JC volgende week zondag rekening met de nacompetitie. “Er staat veel geld voor ze op het spel”, vertelde hij voor de camera’s van TV West. “Die willen in de eredivisie blijven spelen. Die gaan echt geen risico’s tegen ons nemen.”

Toch zullen de groen-gele Hagenezen het zelf moeten opknappen en hopen op gunstige uitslagen op andere velden. “Wij moeten winnen en één van de andere twee (Heerenveen of PEC Zwolle, red.) moet verliezen. Zo simpel is het”, aldus een nuchtere Beugelsdijk.

Tegen kampioen PSV keek ADO Den Haag dit weekend eerst tegen een achterstand aan nadat Hirving Lozano de 0-1 binnenkopte. Bjørn Johnsen (1-1) en Nasser El Khayati (2-1 uit een strafschop) stelden vervolgens orde op zaken door allebei te scoren voor rust. Gastón Pereiro maakte na een klein uur gelijk (2-2), waarna ADO Den Haag topscorer Johnsen het duel met zijn tweede doelpunt leek te beslissen. Pereiro gooide echter roet in het Haagse eten en bepaalde vijf minuten voor tijd met zijn tweede doelpunt de eindstand op 3-3.

Nog zeven nachtjes slapen voor de fans van ADO Den Haag. Pas dan weten ze of het seizoen voor hun ploeggie een vervolg krijgt. Zij hopen natuurlijk van wel.