Home Voetbal ADO Den Haag ADO Den Haag flikt het: PLAY-OFFS!!!

ADO Den Haag flikt het: PLAY-OFFS!!!

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert John Henderson

Het is de voetballers van ADO Den Haag gelukt om de play-offs te bereiken. De Hagenaars wonnen de slotwedstrijd van de Eredivisie met 2-3 bij Roda JC en klommen daardoor de top acht in. Door de nederlagen van PEC Zwolle sc Heerenveen eindigde ADO zelfs op de knappe zevende plaats. In de play-offs stuiten de groen-gelen komende week tweemaal op Vitesse.   

“We hebben deze twee spannende wedstrijden verdiend”, zei de dolgelukkige ADO coach Fons Groenendijk op Omroep West. “We hebben hier hard voor gewerkt. Nu moeten de mensen ons steunen in een vol stadion. Dus kom naar het stadion!”

Johnsen
ADO zat zondagmiddag halverwege het duel in Kerkrade al op rozen. Concurrenten PEC en Heerenveen keken toen al tegen een achterstand aan en zelf stonden de Hofstedelingen op dat moment met 0-3 voor. Bjørn Johnsen had met twee treffers zijn seizoentotaal op 19 gebracht en tussendoor was ook Lex Immers een keer trefzeker geweest. Topscorer van de Eredivisie werd de Haagse Noor echter niet, die eer viel de beurt aan Alireza Jahanbakhsh van AZ die door een hattrick tegen PEC Zwolle zijn totaal op 21 doelpunten bracht.

Play-offs
In de tweede helft viel ADO terug en daarvan profiteerden de Limburgers. Dani Schahin en een (onterechte) benutte penalty van Simon Gustafson betekende een kwartier na rust ineens 2-3, maar daarna hielden de Hagenaars stand, al had het daarbij wel het nodige geluk. De beloning was een plek in de play-offs, waarin het de nummer zes van de competitie treft; Vitesse. Aanstaande woensdag 18.30 uur speelt ADO eerst thuis en zaterdag 12 mei 18.30 uur volgt de return in Arnhem. De winnaar van deze tweekamp strijd tegen de winnaar van FC Utrecht – SC Heerenveen om Europees voetbal.