Home Korfbal Achilles op achterstand na nieuw een gelijkspel

Achilles op achterstand na nieuw een gelijkspel

Redacteur: Raquel Chapper, Archieffoto: Joost van Soest

De korfballers van Achilles verspeelden zaterdag in Amstelveen een belangrijk punt tegen KVA. Door het 28-28 gelijkspel staan de Hagenaars nu een punt achter De Meervogels dat nu solo de Overgangsklasse C aanvoert. De zwart-witte Leeuwen moesten het dit weekeinde doen zonder  Bastiaan Overwater die ontbrak vanwege een schorsing.

De ploeg van Ton van der Laaken schoot matig uit de startblokken. Echter ondanks het feit dat KVA in de eerste helft de bovenliggende partij was, wisten de zwart-witten via Laura Rozendaal (5-5) en Michael Matla (5-6) het heft weer in eigen handen te nemen. Het was echter KVA dat voor rust de voorsprong weer overnam, beiden ploegen zochten de kleedkamers op met een 15-13 ruststand.

Van Dijk
In de tweede helft was Achilles de bovenliggende partij. Vooral Gerald van Dijk, de ingevallen Benthe van Loon en Sander Suurd zorgden ervoor dat Achilles tijdens het stuivertje wisselen vaker aan de goede kant van de score kwam. “De jeugdige leden deden het beiden erg goed en Van Dijk was in de vorm van zijn leven,” vertelt de nog altijd trotse coach Van der Laaken. Achilles liep zelfs even uit naar 19-22, maar kon niet loskomen van het scherp schietende KVA. In de slotfase was het KVA dat van de schrik kon bekomen toen de gelijkmaker een paar seconde voor tijd werd binnen geschoten.

Zuiderpark
“Nu gaat deze knotsgekke competitie pas echt beginnen”, blikt de coach vooruit op het treffen van volgende week tegen de koploper. “In het Zuiderpark kan De Meervogels de titel pakken, maar hopelijk kunnen wij de titel strijd nog spannender maken.”

Doelpuntenmakers HKV Achilles:
Gerald van Dijk (9), Ariën Brug (5), Michael Matla (4), Twan de Raad en Benthe van Loon (3), Laura Rozendaal (2), Julia Baak en Shera Desaunois (beiden 1).