Redacteur: Streetballmasters.nl Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Den Haag had op zaterdag 10 juni de wereldtop van het  razend populaire 3×3 basketball over de vloer bij de The Hague 3×3 Challenger. Na de geslaagde editie van 2016 tijdens de Olympic Experience mocht de Nederlandse Basketball Bond opnieuw een Challenger in Den Haag organiseren, daarbij ondersteund door Den Haag Topsport en de internationale basketballbond FIBA.

De locatie voor het evenement was het is Plein, waar vier Nederlandse teams in actie kwamen waaronder Team Amsterdam (dat is de huidige nationale 3×3 selectie) en een team uit Den Haag zelf.

Olympisch
Later werd bekend dat The Executive Board van het Internationaal Olympisch Comité (IOC)  aangekondigd heeft dat 3×3 basketball onderdeel wordt van het olympisch basketballprogramma met ingang van Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Het Europees Kampioenschap van deze nieuwe olympische sport vindt dit jaar plaats in Amsterdam op het Museumplein van 7 t/m 9 juli.

Stedelijk
3×3 Basketball wordt algemeen beschouwd als de grootste stedelijke teamsport. De sport is eenvoudig te begrijpen en te spelen. Evenementen kunnen binnen worden georganiseerd, zoals in winkelcentra, buiten op traditionele basketballvelden of op iconische locaties zoals het Museumplein in Amsterdam. Dit alles in een efficiënt, compact en tijdelijk stadion. Met als doel het basketball direct naar de mensen te brengen in een stedelijke festival-atmosfeer.

Bron: Streetballmasters.nl